fredag 28 maj 2010

BLOGGBUTIKEN börjar ta form!

Nu börjar äntligen bloggbutiken ta form. Lite kläder och skor är redan till salu. Mest till dom allra minsta än så länge, men det kommer mer hela tiden. Har massor med 70-talskläder som är fotograferade men inte där än. Snart nog..

VÄLKOMNA!

Raindrops keep falling.. Tyvärr öster det ner och sumpade helt mina planer på att göra min stora flytt.. Alla tyger och symaskiner ska nu till butiken och jag ska sy när tid finns. Det är ofta på dagarna när jag sitter här framför datorn som jag får mina idéer och inspiration. Sen går hela dagen och jag går hem till barnen och myser med dom, nattning (som ibland tar flera timmar) Puh.. Sen ska det diskas och fixas.. Ofta är orken slut vid 21-22-tiden och soffan lockar mer än att sy.

Nu ska det alltså sys..

Kläderna kommer att läggas i blogg-butiken. Fortsättning följer..

Här kommer också en helt underbar bild på sötnos-Sixten när vi var i Folkets Park för ett par veckor sen. Den coola orange fiberpälsen är från 70-80-talet och inköpt på loppis veckan innan.
Mössan har lilla jag sytt, det var min första så märket kom lite långt upp men på de följande sitter det nere ovanför kanten.
kram Sophie

onsdag 26 maj 2010

Muddjeans enligt Tant Grön

Hej alla sommartörstande!
Nu får väl ändå värmen komma! Deprimerande när jag fick springa in igen i morse och hämta Sixtens mössa! Öronbarnet får inte bli sjukt igen!
Nu har det faktiskt sytts lite hemma igen! Muddjeans som jag velat göra så länge blev äntligen fixat. Sixten fick ett par ljusa med turkos muddar nertill. Eftersom det var det första paret vågade jag mig inte på fickor.. Men sen blev det ett par till Oskar också och på dom sydde jag fickor. Äntligen har jag och overlocken blivit bästisar och I love it! Bästa köpet alltså! Alla som syr borde ha en.
Har faktiskt även gett mig på att sy en sittvagnsklädsel till en gammal Emmaljunga som jag hittade i källaren, sjukt sunkig! Men fin blev den även om den inte på något sätt blev perfekt...
Bilder kommer..

Sixten i sina nya jeans och sin nya fina traktor-tröja från Småfolk som inhandlades på loppis i helgen för en guldpeng..
Oskar älskar sina nya jeans och helst får kakmonstret matcha.
Jeansen får man gärna beställa och kostar 299kr
Ha en skön solig dag, men glöm inte jackan..
Kram Sophie


torsdag 20 maj 2010

Sixtens nya vagn!

Nu är det Sixtens tur! Oskar fick ju en cykel som folk vänder sig om efter.. Då ska väl lille Sixten också få ett vrålåk! till vagn alltså!
Inte använd sedan 70-talet!
Behöver lite uppfräschning men det är lätt att sy en ny klädsel. Tänkte köpa ny vaxduk och försöka behålla 70-tals-känslan med rätt färgkombinationer. Just nu tänker jag grön med rött kantband. Eller kanske Stoff & Stils fina vaxduk som är brun med vita blommor och grönt kantband.. Kanske ni har några förslag?

Nu är det snart dags att kika in i min "bloggbutik"!
I den kommer många av de fina kläderna och prylarna i butiken att finnas. Så att alla ni runt om i Sverige kan handla ni också.
Hoppas att kunna fylla på lite varje dag nu så att butiken kan öppna i början av juni!
Välkomna!
Kram Sophie

onsdag 19 maj 2010

Tack Strumpetossa!

När jag kom hem härom dagen låg ett litet paket till Sixten innanför dörren!
Det var från Stumpetossa, 3dje priset i hennes give-away för ett tag sen.
Jättefint pris tycker jag, jag blev ju bara 3a!
Sixten älskar sina nya byxor och fick dagen till ära bära dom till dagis, det är ju jättevarmt idag!
Byxorna är tunna med låååånga muddar, vilket verkligen passade bra för några sommarbyxor har han inte än. Muddarna är ju perfekta på sitt sätt eftersom han förmodligen kan ha dom ett par år till!
Tack Strumpetossa!



Ha det bra alla, ute i vårvärmen!
kram Sophie

fredag 7 maj 2010

Och så kom jag också på hur man gör....



Nu har jag också en besöksräknare... Ska bli kul att se hur många som faktiskt läser det jag skriver..


Vågar utlova giva-away vid 1000 besökare. Så får vi väl se hur lång tid det tar.


Trevlig helg alla!


Kram Sophie


Passar på att lägga in en fin bild på Oskar efter sist vi var på loppis, mycket nöjd var han när han kunde hjälpa till med packningen!

Fynda omlotten!



Så, nu var det dags för TANT GRÖNs kläder att prova Tradera!


Denhär söta tunikan ligger ute för ynka 99kr + frakt! Passa på! Den kostar 199kr i butiken.

Här finns den!

Tyget är från 70-talet och det blå kantbandet bryter av fint tycker jag. Storleken är 86/92 men kan säkert användas längre.
Kram Sophie




torsdag 6 maj 2010

Underbara 70-talare!

Hej alla retrolovers!
Massor med nya kläder, skor och leksaker i butiken har tagit tid från bloggandet. Men I´m back!
Fick en riktig inspirationsinjektion i morse när symaskinen åkte fram igen för att färdigställa en beställning. Kändes som ett måste men fick verkligen vändning när jag efter mycket sprättande äntligen fick fram en mössa som blev perfekt! Nu blir det fler tunna vändbara mössor till butiken. Det kommer förmodligen lite andra grejor också! Kanske nån filt eller påslakanset. Har inte det riktigt färdigt i huvudet än.

Sommaren känns nära när folk letar här efter sandaler och shorts till barnen! Men tittar man ut är man inte lika övertygad. Det blåser galet här i Malmö idag! Och kallt är det!
Jag ska verkligen börja fota alla saker jag köper på mina loppisrundor! Mycket går in och ut ur dörren här direkt, men det är ju kul att komma igår fynden.
I fortsättningen kommer ni att kunna se sakerna här på bloggen innan jag lägger ut dom i butiken. Ett bra sätt för er som läser bloggen och brukar komma till butiken att lägga vantarna på godbitarna!
För ett par timmar sen kom en dam i mer denna underbara dock-sittvagn från Emmaljunga. Hon berättade att den köptes till hennes dotter på Kronprinsens leksaker 1969! Det är så kul att höra historier bakom tycker jag. Retro har liv, men så mycket mer när man får höra sånt här!
CentreraKostar 599kr (inte en skråma, men pyttelite rost)

I förrgår fick jag in denna underbara 70-talsvagn till butiken.
Stor modell med platta som man kan ställa så barnet kan sitta upp.

Kostar 2799kr




Till slut, snälla du Louise, som köpte den söta gröna Emmaljunga-vagnen, kan du inte ta ett foto på den och skicka till mig!

Ha det bäst!
Kram Sophie