onsdag 17 november 2010

En pingvin, Stålmannen och ljusa framtidsutsikter!

Hej alla!
Kylan börjar dra in över Sverige och julen närmar sig med stormsteg!
Mysigt tycker jag! Mormorsfiltar och te ur fina blommiga koppar.
Halmbockar och pepparkakor.
Myyyyys!
För att riktigt välkomna julen kommer TANT GRÖN och PRETTOFLAMINGOS stå på julmarknaden på Malmöhus den 28/11, första advent. Massor av pepparkakor och julklappstips! Välkomna att göra oss sällskap!


Ville bara visa "prototypen" på nya möss-modellen "PINGVIN". Kommer kanske att dröja innan den kommer sys, men jag tror att det blir lagom till när snödropparna börjar titta fram. Tills dess kan ni se den på min underbara lilla Oskar!
Dessa fina mössor kommer att värma små och stora huvuden i Riseberga och i Oxie.

Oskar och Sixten hade halloween-maskerad på dagis, men jag tycker att de är lite för små för låtsasblod och huggtänder. Som tur är tycker Oskar att Stålmannen är bland det coolaste som finns! Sixten fick vara svartbjörn (men han springer så fort...) Tyvärr fick vi ingen bättre bild... Men jag kan lova att han hade backslick och lock i pannan!


Här hittade jag min nyblivna 2-åring härom morgonen! Skönt att veta att familjeföretaget kommer att leva vidare! Pyssliga Sixten kommer säkert att sitta där om några år och sy sin första mössa! Ha ha!
Hoppas ni får en fortsatt skön höst!
Kram Sophie



tisdag 2 november 2010

Möss- fabriken... Välkomna tillbaks!

Hej alla kära vänner, kunder, bloggläsare!
Jag är glad att jag äntligen sitter här och skriver igen!
Tiden räcker inte alltid till! Men det betyder att andra saker blir gjorda och det är jag glad för! Mest av allt är det mössor och vantar som har sytts.
Jag vill börja med att säga att jag hade lovat mig själv att inte hamna i "Stoff&Stil-träsket".. Men nu är jag så djupt nere så jag kommer nog inte här ifrån! Ha Ha! Jag köpte en bit ap-tyg när jag var där tidigt i höstas och det blev till en mössa till Sixten. Ville att den skulle bli lite annorlunda så den blev till hälften apa och till hälften grön. Jag sydde på min lilla tag över skarven, och vips blev den min alldeles egen! Sixten hade den på dagis och då började beställningar rulla in.
Nu har jag sytt min 150:de mössa!
Egentligen vill jag ju sy i återvunna tyger men det är inte lätt att hitta trikå från 70-talet..
Är ni intresserade av en mössa finns de i storlekarna 0-6m, 6-12m, 1-2år, 2-4år och 4år - vuxen. De kostar 89kr plus ev. frakt.

Oskar och Sixten i sina favvo-mössor i Köpenhamn för några veckor sen.
Nytt i butiken är självklart inte bara mössorna. Bebisvantar utan tumme finns också. Dom kostar 69kr/paret
Givetvis har Tant Grön också fått in mycket fint begagnat. Lite dockvagnar och docksängar, leksaker och massor av kläder!
Nu tar hon även KORT!
Njut av alla fina färger i parken, av att kunna dra på dom där fina regnstövlarna du köpte i våras, fika på lekplatsen, barn med rosor på kinderna, varm choklad efter en dag i skogen. Hösten är allt en fin årstid!
Kram på er alla!
Sophie