tisdag 2 november 2010

Möss- fabriken... Välkomna tillbaks!

Hej alla kära vänner, kunder, bloggläsare!
Jag är glad att jag äntligen sitter här och skriver igen!
Tiden räcker inte alltid till! Men det betyder att andra saker blir gjorda och det är jag glad för! Mest av allt är det mössor och vantar som har sytts.
Jag vill börja med att säga att jag hade lovat mig själv att inte hamna i "Stoff&Stil-träsket".. Men nu är jag så djupt nere så jag kommer nog inte här ifrån! Ha Ha! Jag köpte en bit ap-tyg när jag var där tidigt i höstas och det blev till en mössa till Sixten. Ville att den skulle bli lite annorlunda så den blev till hälften apa och till hälften grön. Jag sydde på min lilla tag över skarven, och vips blev den min alldeles egen! Sixten hade den på dagis och då började beställningar rulla in.
Nu har jag sytt min 150:de mössa!
Egentligen vill jag ju sy i återvunna tyger men det är inte lätt att hitta trikå från 70-talet..
Är ni intresserade av en mössa finns de i storlekarna 0-6m, 6-12m, 1-2år, 2-4år och 4år - vuxen. De kostar 89kr plus ev. frakt.

Oskar och Sixten i sina favvo-mössor i Köpenhamn för några veckor sen.
Nytt i butiken är självklart inte bara mössorna. Bebisvantar utan tumme finns också. Dom kostar 69kr/paret
Givetvis har Tant Grön också fått in mycket fint begagnat. Lite dockvagnar och docksängar, leksaker och massor av kläder!
Nu tar hon även KORT!
Njut av alla fina färger i parken, av att kunna dra på dom där fina regnstövlarna du köpte i våras, fika på lekplatsen, barn med rosor på kinderna, varm choklad efter en dag i skogen. Hösten är allt en fin årstid!
Kram på er alla!
Sophie

8 kommentarer:

 1. kul att se dig på bloggen igen ;-)

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Du gör superfina saker, men jag tycker du tar lite för LITE betalt:) Jag vet att folk i största allmänhet har svårt att betala för handgjorda grejer. Men det måste dom bara lära sig. Du vill ju kunna leva på det du gör, och tillverkar INTE dina saker på en billig fabrik i Asien. HM kan ta 80spänn för en mössa, men snälla inte du.

  SvaraRadera
 3. Hej Anonym!
  Jag vet att det låter billigt men jag tycker själv att det ska vara så billigt att folk tänker just "Oj, vad billigt". Jag har ändå räknat på arbetstiden och materialkostnaden. Jag säljer hellre fler lite billigare än få dyrt. Jag tycker personligen att det är för dyrt med en mössa för 150kr.
  Jag uppskattar verkligen att du tog dig tid att uppmärksamma detta och skriva några rader.

  SvaraRadera
 4. När du svarar så, väcks frågan i mig, ligger det moms inbakat i de 89kr? Jag vet att det inte är moms på seconhand, men på grejerna du syr borde det ju vara det??

  SvaraRadera
 5. Hej igen.
  25% moms på allt jag syr och säljer. Som du får på kvitto när du handlar av mig.

  SvaraRadera
 6. Älskar din affär! Vågar för tillfället inte gå dit för jag har lite köpstopp då vi har så mycket kläder till vår 7 veckors dotter men hoppas ändå jag kan smyga bort en sväng snart!

  SvaraRadera
 7. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 8. Anonym; He he... 80 spänn för en mössa på H&M?? Det var dyrt med tanke på deras inpriser och kvantiteter. Den kan ju knappast vara gjord i något annat än akryl (usch..hemska material). Men jaja...undrar hur mycket de tar i commision. Ack ja! *suckar* Vart är världen på väg! Hi hi...ha en trevlig helg Sophie. :)
  Kram Petra

  SvaraRadera